Depresjon

Terapier

Depresjon og utbrenthet

Utbrent mann sitter foran skjermen

Mennesker som stiller for store krav til seg selv, mennesker som aldri sier nei, men alltid stiller opp for andre, eller blir offer for egne ambisjoner, bruker etter hvert opp alt sitt overskudd og all sin energi. De stresser, mister konsentrasjonsevnen, glemmer ting. Resultatet er at de blir mindre og mindre effektive. Det er en vanlig konsekvens av et dårlig selvbilde.Konsekvensen for mange er at de tømmer seg for all energi. Hvis energien og livskraften blir borte, er det lett å bli deprimert. Hvis din verdi som menneske er avhengig av å være perfekt, være god nok, få anerkjennelse, da er selvbildet ditt et korthus. Et nederlag kan oppleves som en katastrofe. Noen mennesker går inn i en dyp depresjon og fortvilelse etter et samlivsbrudd, eller etter å ha strøket til en eksamen eller å ha mistet jobben. Enkelte velger i siste instans å gjøre slutt på alt.

Løsningen ligger i å styrke selvbildet slik at du føler deg verdifull - uansett hva andre måtte mene om deg, forvente eller kreve av deg. Det betyr at du ser mulighetene dine selv om du har gått konkurs, økonomisk eller menneskelig. Det betyr også å bli tryggere på deg selv slik at du blir flinkere til å sette grenser - med god samvittighet. Å sette grenser med dårlig samvittighet fungerer ikke i det lange løp.

Noen tror at de skal tilbake til jobben og jobbe slik de gjorde før. Det fører bare til en ny nedtur. Når man kommer tilbake til jobben, er det med et et bedre selvbilde, med økt selvsikkerhet, der man med god samvittighet setter grenser der man tidligere ikke satte grenser. Det er ingen løsning alltid å si ja, for så å bli sykmeldt på nytt. Det er bedre noen ganger å si nei og aldri være sykmeldt. Sjefer foretrekker medarbeidere som noen ganger sier nei.

Vannliljer

Det har vært gjort en undersøkelse for å finne ut hvilken type behandling som hjelper mot utbrenthet. Medisiner, akupunktur, fysioterapi, homøopati, og så videre. Det har vist seg at det bare er en ting som hjelper i det lange løp: MESTRING. Det betyr å sette grenser med god samvittighet, ikke bare overfor andre, men også overfor seg selv! Alle kan fortelle deg at du må lære deg å sette grenser. Nils Henrik Hougen lærer deg hvordan du kan sette grenser med god samvittighet. Å sette grenser med dårlig samvitighet fungerer ikke i det lange løp. Styrking av selvbildet står her helt sentralt.

Kjenner du noen som trenger hjelp, ta kontakt for nærmere informasjon og råd.

Du skal vite etter den første timen om Hougens metode hjelper. Velkommen.