Referanser

Referanser - uttalelser

Stortingets innstilling S. nr. 90 (2000-2001)

stortinget

Stortinget vedtok den 12.12.2000 Innstilling S. nr. 90 der regjeringen bes vurdere alle alternative metoder for behandling av nervøse spiseforstyrrelser. Forslagsstillerne var Annelise Høegh og Sonja Sjøli. Annelise Høegh besøkte høsten 2000 Instituttet der Hougen orienterte henne om sitt arbeid og terapeutisk metode. Hun ble senere spurt om hun kjente til flere metoder enn den NLP-baserte metode Hougen står for, men det gjorde hun ikke. Formålet med initiativet var å gi et bredere behandlingstilbud til mennesker med spiseforstyrrelser: Sitat: "Forslagstillerne framholder at Nils Henrik Hougen har drevet behandlingssenter for denne pasientgruppen i Oslo i 10 år med resultater som er svært gode og med lav tilbakefallsprosent."

"Marias" historie er så personlig at hun ønsker å være anonym.

"Jeg slet med helsevesenet i mange år pga min diagnose "Borderline". Løst snakk førte ingensteds hen og medisiner ga bare midlertidig symptomlindring. Bivirkningene ble faktisk en ekstra belastning. Jeg spurte meg selv om jeg ikke kunne LÆRE å bli stabil/frisk? Etter å ha søkt råd på internett, kom jeg i kontakt med Nils Henrik Hougen og NLP-metoden. Han gav meg mange verktøy som jeg har jobbet med, og som har bragt meg mye lenger enn det jeg for noen år siden trodde var mulig. Da han flyttet oppsøkte jeg andre NLP-terapeuter, men oppdaget raskt at jeg da kunne mer enn dem."

Fylkeshelsesjefen i Hedmark

har gitt økonomisk støtte til flere av Instituttets klienter.

Uttalelse: "Vi hadde valget mellom å la disse pasientene (de spiseforstyrrede) bli i sykdommen, eller å gi dem et alternativt behandlingstilbud. Etter de tilbakemeldinger vi har fått fra foreldre, har dette som nevnt også gitt resultater i form av friske pasienter."

Overlege dr. Trygve Kjelstrup

Overlege dr. Trygve Kjelstrup

Overlege dr. Trygve Kjelstrup

Uttalelse i forbindelse med et av Hougens kurs:"Helsevesenet vil i årene fremover i tiltagende grad behandle pasienter med spiseforstyrrelser. Det er dokumentert at denne pasientgruppen vokser og effekten av offentlig behandling er ikke tilstrekkelig. Tradisjonell behandling greier ikke å ta unna pasientkøen. Derfor har behandling i utlandet blitt iverksatt. Det er nå på høy tid å tenke nytt og gå nye veier. NLP har løsningen på flere av disse problemene. Dette kurset vil åpne ditt faglige spekter og på sikt gi resultater i pasientbehandlingen."

Anna fra Østersund

Anna fra Østersund

Har tänkt många gånger att jag skulle skriva och tala om hur det har gått för Anna. Men glädjen tar överhand o man glömmer så lätt. Anna bor i Göteborg. Men jobbar för tillfället i Sälen. Men jag glömmer aldrig tiden när jag var med Anna hos dig. Hoppas att du har det bra. Kommer jag till Oslo ska jag besoka dig." Jan Erik Rønnberg (far). Kommer jag till Oslo ska jag besoka dig." Jan Erik Rønnberg (far)

Wenche veide 19 kg

På sydentur

Wenche 10 år senere

Ti år senere

Wenche veide 19 kilo. "Det var som om om jeg ble besatt av en person som var mye sterkere enn meg, og som prøve å bryte meg ned. Jeg stupte med åpne øyne rett mot undergangen. Det var først etter hjertestansen på sykehuset at jeg begynte å skjønne at jeg trengte hjelp. Veldig mye hjelp. Ved en tilfeldighet kom jeg til å lese om Nils Henrik Hougen i Hjemmet. Det reddet livet mitt. Nå har jeg fått samboer og en sønn jeg er veldig glad i."